fredag den 4. november 2011

Ep. 13:
The Animation Workshop, 2011


SÅ ER DER TEGNEFILM PODCAST handler denne gang om The Animation Workshop i Viborg. Det er en animationskole med to spor: Én linje der uddanner eleverne til karakteranimator og en anden linje der uddanner eleverne til computer graphic artists (CGA). Begge uddannelser er på bachelorniveau og tager 3,5 år. Karakteranimatorern specialiserer sig kun i animation, både 2D og 3D, mens CGA'erne specialiserer sig i at skabe verden omkring karaktererne — altså alt fra stil og look til modellering, tekstuering, lyssætning osv. osv.
       Denne episode er lidt anderledes end de tidligere episoder, fordi der er flere forskellige segmenter: et interview og hele tre af 2011-afgangsfilmene fra The Animation Workshop:

  • 00:00 Intro
  • 03:09 Skype-interview med Morten Rasmussen, der er koordinator for 2. års-eleverne på The Animation Workshop. Han fortæller om eleverne, uddannelsen og baggrunden for afgangsfilmene.
  • 20:17 "Salma" instrueret af Martin Sand Vallespir
  • 25:37 "Last Fall" instrueret af Andreas Thomsen
  • 31:53 "The Backwater Gospel" instrueret af Bo Mathorne
  • 36:51 Outro

De valgte afgangsfilm kan ses nedenfor.
       De resterende afgangsfilm såvel og mindre projekter kan ses på The Animation Workshops Vimeo-side.
       Du kan læse meget mere om The Animation Workshop på deres nydelige og informative hjemmeside.
       Morten Rasmussen har tidligere været ansat i det danske visual effects-firma, Ghost VFX. Se mere til dem på deres hjemmeside, og vær beredt på at tabe næse og mund.

NB NB NB!!! 
Er du ekspert i Skype og i at optage samtaler via Skype på Mac, så er jeg meget modtagelig over for alle mulige gode råd til at forbedre lydkvaliteten. Jeg planlægger flere interviews i tegnefilmpodcasten i fremtiden, so be warned! :)


Salma


Last Fall


The Backwater GospelNæste episode
SÅ ER DER TEGNEFILM PODCAST er tilbage om to uger med Katsuhiro Otomos store anime-klassiker, Akira fra 1988, som udkom på engelsk blu-ray tilbage i juni i år. Akira er kendt som den japanske tegnefilm der for alvor introducerede vesten (primært USA og England) til anime.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar