lørdag den 11. februar 2012

Ep. 20: Oscar-nominerede kortfilm, 2011


Så er det ved at være Oscar-uddelingstid, og derfor kigger TEGNEFILMPODCASTEN nærmere på tre af de nominerede animationskortfilm — vel at mærke de tre som er tilgængelige for os almindelige mennesker. Både Pixars La Luna og den britiske A Morning Stroll kan man ikke få at se endnu i fuld længde — og det er ærligt talt ret øv!


TEGNEFILMPODCASTEN episode 20 indeholder følgende segmenter:
    • 00:00 Intro: The Animation Workshop + the Annie Awards 
    • 06:16 The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
    • 13:12 Wild Life
    • 20:36 Sunday
    • 26:25 Outro: Og vinderen er... + næste episode

Nye afgangsfilm fra The Animation Workshop
Så har The Animation Workshop udklækket et nyt hold talentfulde animatorer m.m. Det er der kommet fem afgangsfilm ud af, som eleverne kan bruge som visitkort. Alle film kan ses på The Animation Workshops Youtube-konto, men her bringer jeg de tre bedste, som man i hvert fald ikke må snyde sig selv for:
The Annie Awards 2011
Midt i al Oscar-, Bafta- og Golden Globes-virakken har jeg totalt overset den eneste prisuddeling der belønner og priser animationsfilm, herunder den håndtegnede slags, The Annie Awards. Det må man sige er en svipser af de store!
       Den 39. udgave af The Annie Awards løb af stablen lørdag d. 4. februar, og Rango tog prisen som "Best Animated Feature". I kategorien "Best Animated Short Subject" vandt kortfilmen Adam & Dog. De nominerede i de mange forskellige kategorier kan du se på The Annie Awards' website, og så vender TEGNEFILMPODCASTEN frygteligt tilbage til "the Annies" til næste år.Er du til mere Oscar-snak, analyser og vurderinger, skal du lytte til DOBBELT D'S DEFINITIVE DVD-PODCAST i denne tid, hvor David Bjerre og Dennis Rosenfeldt skærer igennem al nonsens og fortæller alt hvad du har brug for at vide.
David Bjerre er også hovedkraften bag Big-O-Quiz.com, hvor du kan læse omtaler af filmene og quizze om udfaldet af Oscar-ræset. Det kan varmt anbefales.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore 


Morris Lessmore kan købes og downloades i HD-kvalitet via iTunes Store'n. For at kunne afspille HD-udgaven skal man dog lige være obs på om éns skærm er HDCP-kompatibel. F.eks. overfører jeg mit videosignal fra min MacBook Pro til mit Sony-tv via VGA-kabel, hvilket betyder at jeg ikke har mulighed for at se Morris Lessmore i HD-kvalitet på mit 40"-fjernsyn, men må nøjes med at se den på Mac'ens lille 17". Det var ret skuffende. SD-udgaven, der følger gratis med når man køber den lidt dyrere HD-udgave, er til gengæld ikke HDCP-låst.
       For ekstramateriale til Morris Lessmore og er du nysgerrig ang. andre af Moonbot Studios' arbejder, så hold øje med deres Vimeo-konto, hvor de jævnligt poster nye behind-the-scenes-videoer.
       Vil du lære tusindkunster-talentet William Joyce bedre at kende, så tjek hans koncepttegninger og designs ud til Disneys computeranimerede Min skøre familien Robinson (Meet the Robinsons, 2007). Familien Robinson er baseret på William Joyces børnebilledbog Jagten på de forlorne tænder (A Day with Wilbur Robinson, 1990). Nostalgien fra Robinson-historien går igen i Morris Lessmore — både i form af plottet og de temaer der er på banen, men også i form af karakterdesignet.
 
 
Wild Life


Wild Life kan købes og downloades online i HD-format via det canadiske filminstitut, NFB. Filmen kan downloades i forskellige opløsninger om ingen af dem er HDCP-beskyttet, så her er ingen problemer med at se filmen hvor man vil.


Mini-bag-om-kameraet-featurette om Wild Life.


Interview med instruktørparret Amanda Forbis og Wendy Tilby.

Har du mod på endnu mere snak om Wild Life, så har Life in Cinema også et informativt interview med Forbis & Tilby.


Sunday 


Sunday kan også købes og downloades online i HD-kvalitet via NFB. Heller ikke denne film er HDCP-låst, så den har du også mulighed for at se hvor det passer dig. Tak for det National Film Board of Canada — hvor kunne det være fedt (og på tide) at DFI, det danske filminstitut, tilbød noget tilsvarende.
      The Animation Magazine har lavet et interview med instruktøren bag Sunday, Patrick Doyon.

De to andre
Og til sammenligning er så her de små klip fra henholdsvis La Luna og A Morning Stroll som er tilgængelige for offentligheden.


Næste episode af TEGNEFILMPODCASTEN
TEGNEFILMPODCASTEN er tilbage med episode 21 om to uger — søndag d. 26. februar. Der skal det handle om den nyeste film om allesammens yndlingsbamse, Peter Plys. Disney sender Peter Plys: Nye eventyr i Hundredemeterskoven ud på dvd og blu-ray i starten af næste uge. Filmen har fået meget ros med på vejen, men blev af helt uvidste årsager ikke nomineret til en Oscar. Lyt med på TEGNEFILMPODCASTEN episode 21.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar