fredag den 20. april 2012

Ep. 25: RenaissanceTEGNEFILMPODCASTEN præsenterer "Tegnefilm i sort/hvid"-kavalkadens film nr. 2: Christian Volckmans Renaissance — en blanding af science fiction-anime, film noir, tegnefilm, motion-capture af real-film, ekspressionisme og realisme, pure cinema og tungt, omstændigt plot. Filmen er instrueret af en franskmand og produceret af et fransk crew, men har fra starten været planlagt med kendte engelske voice-actors for øje (Daniel Craig, Ian Holm og Jonathan Pryce er på rollelisten) i håbet om at nå et større publikum.
      Renaissance er ét stort eksperiment af en tegnefilm; der er flere scener, der fejler totalt, men der er lige så mange der faktisk lykkes overmåde godt. Den er superstilet med masser af vilde visuelle ideer, men der lånes og stjæles også meget fra andre film noirs — både hvad angår plot og stil. Med andre ord: Det er en blandet fornøjelse, men er man til future/neo noirs (tænk Blade Runner og Dark City) og har set alt der er at se, så skal man også have fat i denne her.
       Episode 25 af TEGNEFILMPODCASTEN handler om Renaissance og indeholder følgende segmenter:
 • 00:00 Intro + debat om Disneys blu-rays, featuring Dobbelt D's definitive dvd-podcast.
 • 09:36 Anmeldelse af Renaissance
 • 18:06 Karakterdesign + mo-cap animation i Renaissance
 • 27:00 Baggrundsdesign i Renaissance
 • 33:04 Dvd'ens ekstramateriale
 • 35:25 Outro + næste episode af TEGNEFILMPODCASTEN
Renaissance er ude på engelsk blu-ray fra Pathé, og kan købes via vennerne hos Laserdisken.dk.
       Den er udkommet på henholdsvis canadisk og amerikansk blu-ray, som desværre er låst til region A. Læs mere om blu-ray-udgaverne her og her.
       Læs mere om Renaissance og Christian Volckman i dette interview med instruktøren fra Twitchfilm.com.
Dobbelt D's definitive dvd-podcast
David Bjerre og Dennis Rosenfeld dukker op som soundbites fra deres ep. 119, hvor Dennis anmelder Disneys Skønheden og udyret i problematisk blu-ray-kvalitet.
       Lyt til hele anmeldelsen i episode 119.
       Eller besøg Dobbelt D på nettet lige her.
       Dobbelt D's definitive dvd-podcast er sjov og spas, underholdende og oprigtige filmanmeldelser fuld af saft og kraft. Man er altid klogere og i bedre humør efter at have lyttet til David og Dennis. Dobbelt D kan varmt anbefales til filmnørder og andet godtfolk.

Stilen i Renaissance
Christian Volckmans stil minder til forveksling om Frank Millers stil i tegneserieudgaven af Sin City, som også dyrker den totale kontrast mellem sort og hvid.

Sin City

Der er glas og refleksioner allesteder i Renaissance — hvilket iscenesætter et af de klassiske film noir-temaer om ondskab og skjulte motiver.


Overfaldet på Ilona er filmet som pure cinema.

Næste episode af TEGNEFILMPODCASTEN
Der bliver sat punktum for "Tegnefilm i sort/hvid"-kavalkaden — og det sker med den Oscar-nominerede Persepolis (2007), iranske Marjane Sartrapis selvbiografiske værk der først var en tegneserie men som blev omsat til en tegnefilm. Med stor succes tilsyneladende. 
       Lyt med TEGNEFILMPODCASTEN er tilbage søndag d. 6. maj. 
       På genhør!

2 kommentarer:

 1. Holdt kun 5 min dengang den kom. Nu bliver jeg jo nødt til at give den en chance til?! Dammit!

  SvarSlet
 2. Det kan jeg faktisk godt forstå, David. De første fem minutter skal man lige igennem — den dér underjordiske jagt er pivringe animeret og karakterdesignet er ikke kønt. Det bliver bedre. Hæng på og tro på det. :)

  SvarSlet