lørdag den 22. september 2012

Ep. 33: Welcome to the Space Show


TEGNEFILMPODCASTEN kigger nærmere på det som Manga Entertainment UK har kørt i stilling som årets anime: Koji Masunaris sci-fi-børne-tegnefilm Welcome to the Space Show (2010). Den er ude på engelsk combo-blu-ray/dvd.
       Welcome to the Space Show er blevet rost til skyerne på masser af anime-fansites. Manga Entertainment skriver f.eks. selv:
"Stylistically reminiscent of Mamoru Hosoda's Summer Wars with touches of Miyazaki's My Neighbour Totoro, this is a stunning piece of animation that will thrill adults and children alike. If you're a fan of Studio Ghibli but wished their output could be a little edgier in content, then this will be right up your street." (Mangas PR-site om Welcome to the Space Show.)
Intet kunne være mere forkert — og jeg er derfor lodret uenig med de engelske fansites. Det er dét som du kan høre om i episode 33 af TEGNEFILMPODCASTEN, der byder på følgende indhold:
  • 00:00 Intro 
  • 04:18 Hurtiganmeldelser: Løvernes konge 2 + Løvernes konge 3 
  • 10:20 Anmeldelse af Welcome to the Spaceshow sammen med gæsteanmelder Karsten Nielsen fra GagaTheMovies.com 
  • 21:52 Karakterdesign: Amane, Kiyoshi og aliens 
  • 29:21 Animation: Natsuki og aliens 
  • 34:13 Blu-rayens ekstramateriale 
  • 35:27 Outro + næste episode af TEGNEFILMPODCASTEN

Besøg Gaga the Movies og bliv opdateret om nyt fra film og spillenes verden.
Karsten Nielsen starter ny anti-Hollywood-uge op fra 1. oktober 2012, så hæng på! 


Welcome to the Space Show kan selvfølgelig bestilles hos gutterne fra Laserdisken.dk.

Hurtiganmeldelser i episode 33 af TEGNEFILMPODCASTEN:
Løvernes konge 2: Simbas stolthed (1998)
Løvernes konge 3: Hakuna Matata (2004)
Begge udgivet af Disney.Realistiske baggrunde
Welcome to the Space Show byder på smukke og detaljerede baggrundsdesigns — hyperrealistiske og klar til at gå på opdagelse i. Man bliver suget ind i dem, selv uden karakterer og animation lagt ovenpå.


Se flere baggrundsdesigns fra Welcome to the Space Show i Mini Tokyo's galleri.

Karakterdesign: Amane, Kiyoshi og Natsuki
I podcasten går jeg i dybden med karakterdesignet, som ikke matcher den hyperrealisme vi ser i baggrundsdesignet i Welcome to the Space Show. Filmen har ikke en samlet stil og en pointe med sin stil, men skyder bredt med forskellige stilarter — selv iblandt børnene.
       Læg f.eks. mærke til forskellen på Kiyoshi (drengen i den lysegrå/blå polo i midten på venstre framegrab) og lille moe-stiliserede Amane til højre. Særligt Amanes design matcher ikke godt med baggrundenes realisme.


Til gengæld er Natsuki overdrevet animeret og iscenesat med masser af såkaldte fanservice-skud (der byder på en vis mængde nøgenhed, dog i Welcome to the Space Show af den absolut mest uskyldige karakter). Problemet med det er at Natsuki designmæssigt ikke adskiller sig overhovedet fra de andre piger — slet ikke når man tager hendes og de fire andre børns uskyldige opførsel i betragtning.


Karakterdesign: Tilfældige aliens
I podcasten omtaler jeg også det lemfældige design af rumvæsnerne. Og den kolossale mængde af forskellige rumvæsner. Her er det virkelig et spørgsmål om at for mange aliens fordærver maden.
       Her er de to nævnte lakajer, der er på jagt efter den dyrbare zughaan, i frit fald uden at det ene væsen tilsyneladende er tungere eller fyldigere end det andet...


Næste episode af TEGNEFILMPODCASTEN
I episode 34 af TEGNEFILMPODCASTEN skal det handle om Disneys Askepot fra 1950. Den udkommer i Disneys Diamond Edition-serie d. 25. september, og regnes desuden for at være den tegnefilm der fik Disney tilbage på skinnerne efter selskabets nedgangsperiode i forbindelse med 2. Verdenskrig.
       Bemærk: TEGNEFILMPODCASTENs episode 34 er først online og klar til download mandag d. 8. oktober.
       På genhør!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar